Fõ tartalom

péntek, 14 október 2022 12:55

A 2022/2023-as tanév menetgyakorlata

Írta: Antal Attila, Tallós Tímea 101.o.
Értékelés:
(0 szavazat)

Beköszöntött az ősz és egy újabb tanév is kezdetét vette a Miskolci Rendvédelmi Technikumban, majd hamarosan elérkezett az első hónap vége is. Az alapozó képzés lezárult és már csak egy utolsó megmérettetés volt hátra 2022. szeptember 30-án: az alaki szemle és azt követő menetgyakorlat.

A nap kora reggel a körletrend ellenőrzésével kezdődött, mely kiterjedt a tantermek és a tanulói szállások tisztaságára is.

Nyolc óra előtt nemsokkal az alakuló téren az első évfolyam nyolc osztályához a MSZC Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium közszolgálati technikusok két osztálya csatlakozott az alaki szemle idejére.

A tíz osztály tanulói öt szemlehelyen mutathatta be alaki tudásukat szakasz kötelékben és egyénileg, valamint adhattak számot vezetői és elméleti tudásukról.

A bizonyítási vágy és a fegyelem minden osztály feladatvégrehajtásán látszódott, melyet a szemlét félbeszakító zivatar sem tudott megtörni.

A végrehajtást követőn Lövei László r. ezredes, igazgató oktatási helyettese, a szemlebizottság vezetője megtartotta értékelő beszédét. Minden osztály felkészülését sikeresnek értékelte.

Az időjárás miatt a menetgyakorlat elmaradt, de a következő héten pótlásra került.

Október 05-én az idő már kedvező volt, így reggel útnak is indultunk Stirminszki József r. alezredes, a Szakmai Ismereti Szakcsoport vezetőjének a vezetésével. A 8 első évfolyamos osztály 175 tanulója vágott neki a közel 20 km-es menetgyakorlatnak.

A terep nem volt könnyű, de mindenki a legjobb formáját hozta és nem adtuk fel. Utunk során ott segítettük egymást ahol tudtuk. Ha kellett toltuk, húztuk egymást, de akkor sem hagytunk hátra senkit. A csodálatos tájkép már csak bónusz volt a jó idő mellett.

Visszafelé már egy picit mindenki elfáradt, de akkor is mentünk tovább. Ahogy beértünk az iskola kapuján, Lövei László r. ezredes úr várt már minket. Miután az alakuló téren felsorakoztunk a nap még nem ért véget, hiszen várt még ránk egy bakancstisztítás, ami szintén jó hangulatban telt akár csak a menetgyakorlat.

Menetgyakorlat 2022Menetgyakorlat 2022Menetgyakorlat 2022Menetgyakorlat 2022Menetgyakorlat 2022Menetgyakorlat 2022Menetgyakorlat 2022

Menetgyakorlat 2022Menetgyakorlat 2022

Megjelent: 893 alkalommal Utoljára frissítve: szombat, 15 október 2022 09:11
Tovább a kategóriában: « 2022. DÖK nap az MRVT-ben Csapatmunka »