Fõ tartalom

Intézményünk elődjében 150 fős tanulói, és 23 fős dolgozói létszámmal indult meg a képzés. 1976-ban A Miskolci Rendészeti Szakközépiskola megalapítása óta eltelt 22 évben csaknem 10.000 fő szerzett rendőr (illetve határőr) teljes szakképesítést és körülbelül 1500-an végeztek rész-szakképesítéses szakképzésben. A szaktanfolyamokon 3900-an és egyéb képzéseinken több ezren végeztek az elmúlt két évtizedben. Az elmúlt időszakban az alapképzésből kikerült tiszthelyettes állomány több mint 40%-a a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola tanulója volt egykoron.

A következő években, a fenntartható üzemeltetési szempontok figyelembevételével több épületenergetikai fejlesztés végrehajtását tervezzük. A természeti energiaforrások céltudatos felhasználásával párhuzamosan előtérbe került a költségek csökkentése, melynek egyik, nem jelentéktelen tényezője a megújuló energiaforrások használati részarányának növelése.

A fejlesztés tartalmazza a tetőszerkezet figyelembevételével a telepítéshez szükséges összes olyan tevékenységet amely a napelemek telepítéséhez szükségesek. Az elhelyezés biztosítja a maximálisan kinyerhető energiát, gazdaságos és biztonságos fenntartást. A projekt keretében összesen 680 db napelem kerül beszerelésre összesen 170 KWp teljesítmény kapacitással. A tervezett fejlesztést követően az új napelemek a tervek szerint évi 153.655 KWh áramot termelnének. A pályázó villamos energia felhasználása 2009 és 2013 között átlagosan évi 507.328 KWh volt. A fejlesztést követően az energiaráutaltság nagyságrendileg 30%-kal mérséklődne.

Napelems Fejlesztés SzakközépiskolánkbanNapelems Fejlesztés SzakközépiskolánkbanNapelems Fejlesztés SzakközépiskolánkbanNapelems Fejlesztés Szakközépiskolánkban